Skip to main content

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragonin kasvatit - Osa 3 - Toryumon X

Toryumon X | Puroresu System Wiki | Fandom

Kaksi koulutusprojektia myöhemmin, Ultimo Dragon oli suurenmoisen painikoulun johtaja. Toryumon Japan ja T2P olivat molemmat tuottaneet omilla tavoillaan laadukasta sisältöä kotimaan painiskeneen. Nyt kuitenkin Ultimolla oli silmänsä maailmalla.

Kolmannen Toryumon -erän tavoitteena olisi luoda täysin uusia, maailmanluokan tähtiä. Japani ei enää riittäisi, vaan X -projektin painijat olisivat tähtiä missä vain he ottelisivat. Ultimo jälleen kerran laittoi haut päälle, toivoen nuoria ja innokkaita painijatoivoja hakemaan hänen painikouluunsa. Dragonilla oli myös alkamaisillaan WWE-sopimus, joten hän tahtoisi käyttää oppilaitaan WWE:n tapahtumissa.

X poikkesi aiemmista siinä, että alkukoulutus käytiin Japanissa Toryumonin dojolla. Meksikoon lähettämisessä oli omat riskinsä, joten koulutettavien laatu ja taito varmistettiin ensin Japanissa. 

Harmillisesti Ultimon WWE -visiitti jäi lyhyeksi ja samalla kotimaassa kuohui. Ultimon oppilaat halusivat eriytyä omaksi promootioksi, jättäen Toryumonin brändin ja luoden uutta suuntaansa. Ultimo suostui tähän, ottaen omat tavaramerkkinsä hallintaansa. Oppilaat jatkoivat Dragon Gaten nimellä, luoden omanlaista painiaan joka sekoittaisi japanilaista, amerikkalaista ja meksikolaista tyyliä.

Toryumon X ei kuitenkaan tähän kuvioon istunut. Tämä on heidän tarinansa.


Erityisoppilas

Ennenkuin Toryumon X perustettiin, otettiin koulutukseen yksi oppilas skouttauskampanjan myötä.

Hisamaru Tajima

Hisamaru Tajima vakuutti Toryumonin päättäjät ja hänet laitettiin vuonna 2001 Meksikoon koulutukseen osana erityisprojektia. Vuonna 2002 debytoinut Tajima olisi Toryumon X:n peruspilareita, mutta koulutusryhmän aloittamisen venyessä Ultimon painikunnon palatessa mies kyllästyi ja lähti promootiosta vuonna 2003. Vuonna 2005 mies perusti ravintolan, mutta palasi kehään 2006 Ultimo Dragonin promotoimassa tapahtumassa. Varsinainen kehäpaluu tapahtui vuonna 2008, kun Tajima liittyi Tatsumi Fujinamin perustamaan DRADITION -promootioon. 4 vuoden painimisen jälkeen Tajima eläköityi, mutta teki yllätyspaluun 2020 Toryumonin juhlatapahtumassa. Painimisen ohella mies perusti ravintolabisneksen, joka elättää miestä vieläkin.

8. vuosikurssi

Toryumon X:n ensimmäiset oppilaat olisivat Ultimon uuden ajan ideaalin edustajia.

Lambo Miura

Urheiluautogimmickillä varustettu Miura ehti painia muutaman vuoden urheiluautogimmickillä. Ura päättyi lyhyeen vuonna 2005, kun Toryumon X hajosi ja jäsenet menivät osaksi Michinoku Pro:ta. Miura teki pienen paluun vuonna 2014, mutta sen jälkeen häntä ei kehissä olla nähty.

Takeshi Minamino

Takeshi Minaminolle annettiin Toryumon X:ssä välittömästi värikäs gimmick. Los Salseros Japaneros, eli japanilainen salsaorkesteri, oli värikkäillä vaatteillaan ja marakasseillaan esimerkki Toryumon X:n suunnasta. Värikkäät gimmickit ja näyttävät liikkeet olisivat se oikea suunta.

16-vuotiaana debytoinut Minamino oli luokkansa nuorin, mutta hänestä povattiin isoa tähteä. Toryumon X kuitenkin ajettiin alas muutaman shown jälkeen ja siirtoa Toryumon Japaniin ei löytynyt. Minamino siirtyi täten Michinoku Pro:hon, muuttuen heel-hahmoksi silmänväläyksessä. Ajan kuluessa Minamino oli osa Kowloon -stablea, joka oli pitkään Michinokun ykköspahisjoukkio. Ohessa oli myös muutama maskigimmick, joissa Minamino pääsi olemaan face. Viime vuosina Minamino on kokeillut siipiään ulkomailla, käyden mm. GCWssä.


Manjimaru

Manabu Murakami keskeytti lukio-opintonsa päästäkseen osaksi Toryumon X:n luvattua oppilaskuntaa. Omalla nimellään paininut Murakami oli nuori alakortin toivo, joka kuitenkin jäi jalkoihin vuoden 2004 Toryumon -hajonnassa. Toryumon X:n muiden toivojen tavoin Murakami siirtyi Michinokuun.

Hetken kuluttua Murakami kääntyi heeliksi. Kehänimi Manjimaru löytyi vanhasta mangasta ja tällä nimellä debytoitiin El Doradossa kyseisen promootion alusta asti. Lopulta Manjimaru löysi itsensä osana Kowloonia, toimien yhtenä Michinokun ykköspahiksista. Manjimaru on edelleen vakiokasvo Michinoku Pro:n maalaispromootiossa.

Brahman Kei & Shu

Tässä vaiheessa on hyvä mainita, että Saton veljekset ovat identtisiä kaksosia. Vaikka kyseessä onkin kaksi yksittäistä henkilöä, on Kei ja Shu Saton ura ollut liitoksissa toisiinsa. He ovat japani-indyjen pahamaineisin joukkue.

Yhdessä Meksikoon lähteneet veljekset debytoivat vuonna 2002 ja heidät oitis laitettiin osaksi Sailor Boys kolmikkoa. Laulava poikabändi oli heidän suuri menolippunsa menestykseen, tai ainakin niin luultiin. Toryumonin ja Dragon Gaten teiden erotessa veljekset suuntasivat tovereidensa mukana kohti Michinokua.

Vuonna 2005 Saton veljekset löysivät suuntansa, kun heistä tehtiin heelejä. El Doradossa he muistivat lapsuuden mangasta mystisen Brahman-perheen, josta he ottivat inspiraatiota. Nämä pseudo-buddhistisekoilijat ottivat heti yleisön otteeseensa ja alkoivat jakamaan kauhua ympäri japanin indyja.

Brahmanit sylkevät vettä, valuttavat mönjää ja tekevät zombeja vastustajistaan. Näiden kahden sekoilulle ei ole rajaa. Tämä karismaattinen kaksikko on ollut pitkään niin Michinokun kuin Big Japanin ja Freedomsin kaltaisten promootioiden vakiokalustoa. Brahmanien rangaistus olkoon valtava.

Masaki Okimoto

Small Dandy Fujiin gimmickillä varustettu Okimoto oli alakortin hassuttelijaroolissa pitkälti koko Toryumon X -aikansa. Muiden oppilastovereidensa kanssa Okimoto siirtyi Michinokuun.

Aomori-prefektuurin vuosittaisen festivaalin teeman mukaisesti nimetty Rasse -hahmo oli Okimoton uusi Gimmick. Tämä sankarihahmo on edelleen yksi Michinokun ykkössankareita, jota Okimoto esittää vieläkin tähän päivään. Omalla nimellään El Doradossa paininut Okimoto on Michinokun vakiokalustoa edelleen tähän päivään asti.

Taro Nohashi

Toryumon X:ssä valloillaan oli miniversiot Toryumonin painijoista. Nohashille annettiin Kenichiro Arain minin rooli. Nohashi jatkoi tätä uraansa siirtyessään Michinokuun, kun hän debytoi Jinsei Shinzakin miniversiona.

Ajan myötä Nohashi sai lisää hahmoa alleen ja oli osana Kowloonin heel-joukkoja. Nohashi sai yleisön puolelleen ja on ollut pitkään yksi Michinokun rakastetuimpia hahmoja. Nohashia on myös aika-ajoin esiintynyt TV:n varieteeohjelmissa sillä hänellä on yksi japanin painiskenen parhaimpia komedia-aivoja.

KAGETORA

Minien ulosmarssi jatkui. Tällä kertaa SUWAcito -nimellä debytoi KAGETORA. Osana Mini Crazy-MAXia ollut KAGETORA sai uuden gimmickinsä siirtyessään Michinokuun.

Kagetora otteli Michinokussa pitkään, ajan myötä muuttuen heeliksi. Hän ei kuitenkaan suurta vaikutusta ehtinyt tehdä, kuin vasta El Doradossa jossa kehänimellä KAGETORA hän nousi yhdeksi ykkösheeleistä koko promootiossa. KAGETORA oli usean ison nimen kanssa joukkuetoveria ja vakuutti El Doradon faneja jatkuvalla, vakaalla esiintymisellään. El Doradon sulkeutuessa loppuvuodesta 2008, eräs toinen yritys oli valmiina nappaamaan lupaavan nuoren tähden.

Vuoden 2009 alussa järjestetyssä tapahtumassa Dragon Gate yllätti, kun KAGETORA marssi ulos yhden illan turnauksen osallistujana. Tämä ei jäänyt yksittäiseksi esiintymiseksi, sillä KAGETORAa buukattiin jatkuvasti Dragon Gateen. Tämä buukkausputki on jatkunut tähän päivään asti.  

KAGETORAn tie Dragon Gateen kävi mutkien kautta, mutta nykyään mies on vakiokalustoa Dragon Gaten korteissa. Jimmys -stablen myötä KAGETORA viimeistään iskosti itsensä Dragon Gaten fanien sydämiin.

Ken45

Sagamiharan rokkiukko Ken45 debytoi vuonna 2002. Debyytistään asti hänet laitettiin muusikonrooliin Los Salseros Japanerosiin, jossa hän soitteli menemään aina Toryumon X:n loppuun asti. Michinokuun siirryttyään suunta muuttui ja tukka kasvoi. Ken45 oli syntynyt.

Ken45 on vakioheel Michinoku Pro:ssa. Erinäisissä stableissa pyörinyt vakiokasvo soittaa kitaraa ja brawlaa menemään vieläkin tänä päivänä.

Masahiro Takanashi

Sillä välin kun muut luokkakaverit lähtivät Meksikoon, Masahiro Takanashi sai odottaa vuoroaan. Takanashi ei ollut valmis eikä loukkaantuminenkaan auttanut. Lopulta hän lähti Toryumonin koulusta vuonna 2003. Hetken työskenneltyään osa-aikaduunarina hän kuuli, että DDT hakisi uusia nimiä. Takanashi pääsi sisään ja alkoi työskentelemään osana DDT:n kaartia.

Vuosien työskentelyn myötä Takanashi on yksi DDT:n luottonimiä. Viime vuosina Chris Brookesin kanssa tiimannut Takanashi on osoittanut aina olevansa yksi DDT:n karismaattisimpia keskikortin tähtiä, joka saa matsin kuin matsin tuntumaan kunnon koitokselta. Takanashi ei välttämättä tule jäämään suurimpana tähtenä historiaan, mutta miehen presenssi ja saavutukset ovat kunnianarvoisia.

Taiji Ishimori

Keskikouluikäisestä asti painiurasta haaveillut Ishimori oli selkeästi luokkansa ykkösnimi. Ultimo Dragon pisti Ishimorin debytoimaan Tokyo Domessa järjestetyssä WRESTLE-1 viihdespektaakkelissa, näyttääkseen mistä uuden sukupolven painijansa ovat tehty. Osana Sailor Boysia Ishimorista tulisi tähti.

Valitettavasti Toryumon X ei avannut portteja maailmalle, mutta Ishimorille tarjottiin mahdollisuuksia senkin edestä. Dragondoorin ideana oli tehdä Ishimorista tähti ja nuori painija laitettiin heti promootion ässäksi. Tämä rooli jatkui El Doradoon asti, jossa Ishimori sai enemmän itsevarmuutta olla oma itsensä. Lopputuloksena Ishimori vakuutti esiintymisillään niin paljon, että Pro Wrestling NOAH kiinnostui miehestä ja alkoi buukkaamaan Ishimoria vakituisesti.

Vuodesta 2006 asti NOAHissa vakituisesti paininut Ishimori sopi sopimuksen NOAHin kanssa vuonna 2008. Tänä aikana hän oli noussut yhdeksi NOAHin junioridivisioonan kärkinimistä, otellen Marufujin, Kentan ja muiden junioritähtien kanssa useissa klassikko-otteluissa. Promootion junioriveteraanina Ishimori ehti toivottaa myös nykyiset junioritähdet, kuten HAYATA ja YO-HEY, ennen kuin hän poistui uusille apajille.

Vuonna 2018 Bullet Club mainosti, että uusi Bone Soldier saapuisi New Japaniin. Bone Soldier oli aiemmin ollut huumorigimmick, mutta nyt tulisi uudet tuulet. Wrestling Dontaku 2018 näki lihaksikkaan juniorin debytoivan Bone Soldierina, liittyen osaksi Bullet Clubia ja sopien sopimuksen New Japanin kanssa. Ishimori toi veteraaniverta junioridivariin ja on ollut elämänsä iskussa siitä asti.

Ultimo Dragon näki Ishimorissa jotain, joka on kantanut vuosien mittaan hedelmää. Kenties jos mies olisi päässyt aiemmin suurempiin kuvioihin, olisi uralla ollut aivan eri nousukiito?

10. vuosikurssi

Edellisen vuosikurssin ollessa suuri, oli sitä seurannut pienempi. Muutamasta painijasta koostunut ryhmittymä debytoisi hyvin pian edeltäjiensä jälkeen.

Bear Fukuda

Siinä missä muut olivat pienikokoisia, oli Takayasu Fukuda kookkaampi kuin luokkatoverinsa. Lempinimellä Bear Fukuda paininut Fukuda laitettiin heti kättelyssä Los Salseros Japonesin jäseneksi. Marakassien heiluttelu loppui kuitenkin Michinokuun siirtymisen myötä, kun hänestäkin tehtiin heel.

Fukuda jatkoi tovereidensa kanssa ensin El Doradoon ja sitten Secret Baseen. Esiintymisiä eri promootioissa eri gimmickeillä tapahtui vuosien varrella, mutta suurta läpimurtoa ei koskaan tapahtunut. Valitettavasti selkärankaongelmien vuoksi Fukuda joutui vähentämään painimista ja lopulta vuonna 2021 hakeutui sairaalahoitoon. Kuntoutuksen kestettyä pitkään Fukuda pääsi pois sairaalasta alkuvuonna 2023, mutta kehäpaluuta hän ei vielä ole tehnyt.

Naoki Tanizaki

Naoki Tanizaki ehti lopettaa lukion kesken kertaalleen, mutta välilevypullistuman takia hän joutui keskeyttämään treenaamisensa ja palaamaan kouluun. Koulusta valmistuttuaan Tanizaki jatkoi treenaamista ja lopulta päätyi Ultimo Dragonin koulutettavaksi. Vuonna 2002 debytoinut Tanizaki oli ainoa Toryumon X:n jäsen joka siirtyi Dragon Gateen vuonna 2004.

Ainoana luokkansa edustajana Tanizaki sai erityisaseman. Nuori painija oli osana isoja ryhmiä, mutta hän usein oli se joka söi selätykset. Tanizakin alakortissa pyöriminen päättyi vuonna 2006, kun mies ryhtyi freelanceriksi. Dragon Gatessa jatkamisen sijaan mies seurasi tovereitaan El Doradoon ja Secret Baseen, kierrellen myös Zero1:n kanssa. Tanizaki palasi Dragon Gateen vuonna 2008, saaden nyt uutta profiilia. Vuoteen 2017 asti Tanizaki toimi keskikortin vakiokasvona, ollen yleisön suosikki vuosia. Vuodesta 2017 eteenpäin Tanizaki on paininut niin DDT:n, Big Japanin kuin Dove Pro:n riveissä. Paluuta Dragon Gateen ei vielä ole nähty.


11. vuosikurssi

Tämä vuosikurssi oli valitettavasti väliinputoajan asemassa. Toryumon X oli ehtinyt jo loppua ja Dragon Gate ehtinyt muodostua. Nämä painijat jäivät ilman fiksua paikkaa mihin mennä.

Saito Masuda

Saito Masuda ehti debytoida Meksikossa ennenkuin lopetti painiuransa. Hänestä ei paljoa tietoa löydy, muutakuin debyytti.

Passion Hasegawa

Passion Hasegawa olí yksi Los Salseros Japonesin jäseniä, joka ei kuitenkaan Japaniin asti ehtinyt. Hänestäkin löytyy lähinnä muutama matsi Meksikosta sekä satunnainen esiintyminen Chikarassa. Muuten miehen urasta on vähän tietoa

Yoshihisa Mio

Yoshihisa Mio ei päässyt debytoimaan Toryumon aikanaan, vaan pyöri avustajana. Lopulta hän löysi itsensä Secret Basesta ja teki debyyttinsä vuonna 2012. Mio on sen jälkeen pyörinyt pääosin Secret Basen ja sen ystäväpromootioiden piirissä painien. 

Amigo Suzuki

Amigo Suzuki löysi paikkansa nopeasti Toryumon Mexicosta. Hyvillä näytöillä varustettu painija palasi Japaniin ja alkoi kiertämään eri indyja. Nopeasti hän löysi paikkansa Secret Basesta, jonka vakiokalustoa hän on edelleen. Muuten painiminen on rajoittunut lähinnä Secret Basen tapahtumiin.

SUGI

Takuya Sugi oli Ishimorin tapaan poikkeuksellinen tapaus. Nopea ja lennokas nuori mies löysi heti paikkansa painikehästä, kun hän debytoi Meksikossa ja siitä vietiin nopeasti Japaniin. Mini-CIMAna debytoinut Sugi hyppäsi muiden lailla Michinokuun, jossa hän otti naamaripainijan roolin.

Michinokussa muutamalla eri gimmickillä paininut Sugi löi läpi Yoshitsune-paininimellä, joka nousi yhdeksi japani-indyjen kuumimmista juniorinimistä. Lopulta nimeksi tuli El Blazer, joka teki hänestä vakionimen muun muassa El Doradossa. Valitettavasti Sugista liikkui huhuja, että hän olisi hankala ihminen bäkkärillä. Epäkunnioitus muita kohtaan oli Sugin kohdalla arkipäivää, kertovat aikalaistarinat. 

Sugi lopulta otti painijanimen SUGI ja lähti kohti Meksikoa, jossa AAA antoi hänelle entistä suuremman mahdollisuuden. SUGIa buukattiin isosti ja hän edusti AAA:ta Japaninvierailullaan. Lopulta SUGI teki uransa hölmöimmän tempun, kun hän osallistui lavastustemppuun joka aiheuttaisi hänelle ongelmia jatkossa.

NOSAWA Rongai ja Io Shirai palasivat Meksikonkiertueelta mukanaan maalaukset heistä, jotka paikallinen fani oli tehnyt heille. Tokion lentokentän tulliviranomaiset havaitsivat näiden taulujen kehyksissä olevan Marijuanaa, jonka myötä Rongai ja Shirai pidätettiin. Sugi myöhemmin ilmoitti lehdistötilaisuudessa lavastaneensa tilanteen, sillä hänelle luvattiin parempia AAA-buukkauksia AAA:n japaniedustajan toimesta (jolla oli myös henkilökohtaista kaunaa NOSAWAn kanssa).

Tämä johti Sugin buukkausten dramaattisen vähentymiseen ja miestä nähtiin harvakseltaan painimassa. Sittemmin Sugi ilmestyy eri gimmickeillä eri promootioihin, mutta huono maine ja NOSAWAn lavastaminen ovat tahranneet hänet pysyvästi.

12. vuosikurssi

Tämäkin oli pienempi kurssi, mutta osa painijoista alkoi saamaan suuntaa edellisen vuosikurssin sijaan.

Kondo&CO.

Kondo&CO. ehti debytoimaan Meksikossa, mutta lopetti uransa siihen. Hänestä ei löydy sen enempää tietoa.

Spark Aoki

Spark Aoki ehti debytoimaan Meksikossa, mutta tämän jälkeen hän piti hetken taukoa. Vuonna 2006 Aoki debytoi El Doradossa ja jatkoi uraansa siellä aina Secret Basen näihin päiviin asti. Aoki on yksi Secret Basen vakiokasvoista, mutta sen enempää häntä ei painimassa nähdä.

Yasuhiko Doukan

Yasuhiko Doukan aloitti ensin toisen sukupolven TARUcitona, mutta hän palasi syntymänimeensä palattuaan japaniin. Otteluista ei sen enempää tietoa löydy, mutta Doukan toimii äänihenkilönä japani-indyissä.

Mentai Kid

Fukuokan perinneruoka Mentaikon mukaan nimetty Mentai Kid ihaili Jushin Thunder Ligeria. Yliopistosta valmistuttuaan hänkin lähti opiskelemaan Ultimo Dragonin alle. Meksikossa 2 vuotta nimellä GALLARDO painittuaan Mentai Kid palasi Japaniin ja debytoi Michinoku Prossa. Tämän jälkeen paluu koitti kotiseudulle ja Kyuushu Pro-Wrestlingin ässäksi. Nimi Mentai Kid valikoitu tällöin.

Mentai Kid on paikallisen painiskenen tunnettu nimi, jota harvoin näkee kotipromootionsa ulkopuolella. 

13. vuosikurssi

Vaikeiden vuosien myötä 13. kurssi oli taas laajempi. Tällä kertaa aines oli lupaavaa

Hiromi Horiguchi

Horiguchi ehti debytoimaan Meksikossa vuonna 2004, muttei palannut takaisin Japaniin. Horiguchin ura etenikin Meksikossa ja Yhdysvalloissa pienemmissä promootioissa. Viimeinen esiintyminen oli vuonna 2009 Japanissa.

Banana Senga

Vuonna 2004 debytoinut Senga oli yksi luokkansa vauhdikkaimpia edustajia. Michinoku Prohon suoraan ponnistanut juniori ystävystyi Owashi Torun kanssa ja liittyi myös El Doradoon. Yhdessä he ryhtyivät buukkaamaan tapahtumia ja painivat ympäri japania.

Sengan suurin menestys oli Tsutomu Oosugin kanssa Speed of Sounds -joukkueena. Japanin Motor City Machinegunsiksi luonnehdittu kaksikko on niittänyt mainetta ympäri Japanin indyja vuodesta toisen. Muuten mies viihtyy Michinokussa Yapperman -supersankarijoukkueen jäsenenä.

Tsutomu Oosugi

Sengan lailla 2004 debytoinut Oosugi oli vauhdikasta sorttia. Suurena painifanina hän löysi suuntansa, kun vuoden 1999 Kobe Pro-Wrestling Festivalia katsoessa hän luki tapahtumalehtisestä Dragon Kidistä. Tämä antoi hänelle varmuuden, että hänestäkin voi tulla painija. Lukiosta valmistuttuaan Oosugi hakeutui Ultimo Dragonin oppiin ja vuonna 2004 debytoi Meksikossa. Toryumon X:n mini-innostuksen myötä Oosugi aloitti uransa Milanito Collection AT -nimellä, joka jatkui myös Dragondooriin ja El Doradoon. Ura Milanitona loppui vuonna 2007, kun Oosugi loukkaantui

Vuonna 2008 nimi vaihtui Tsutomu Oosugiksi, kun sairaslomalta palattiin. Samassa yhteydessä perustettiin Banana Sengan kanssa "Speed of Sounds" -joukkue, jonka menestys lähti suoraan käsistä. Senga ja Oosugi saivat buukkauksia ympäri japanin indyjä. Joukkueen voittokulku jatkuu edelleen, samalla Oosugin ollessa myös toinen osapuoli Michinokun Yappermaneja. Viime vuosina Oosugia on nähty BASARAssa.

Hajime Ohara


Takada Nobuhikoa ihaillut Ohara aloitti nuorena treenaamisen Takadan dojolla, oppien niin Takadan kuin Kazushi Sakuraban alla painitekniikoita. Ammattikoulusta valmistuttuaan Ohara lähti Meksikoon opiskelemaan painia lisää Ultimo Dragonin alaisuudessa.

Debytoituaan Meksikossa, Ohara omistautui pääosin amerikan promootioihin. Osana Amerikanvisiittiään, Ohara käväisi New Japanin LA Dojossa. Tämän visiitin jälkeen hälle tarjottiin sopimusta CMLL:n kanssa, joka teki hänestä vakiopahiksen. 

Ohara palasi Japanin kehiin vuonna 2008, kun HUSTLE -promootio palkkasi hänet riveihinsä. HUSTLEn riveissä Ohara pyöri joulukuuhun 2009 asti, kun seuraajapromootio SMASH otti hänet listoilleen. Oharan heel-ura jatkui, kun hänet liitettiin osaksi invaasiota tehnyttä FCF-stablea. Starbuckin oppipojan roolin ottanut Ohara edusti FCFää ja hänelle annettiin pitkä tarina Jessica Loven kanssa. Oharalle jäi tästä selkeästi hyvät muistot, sillä hänen liikerepertuaariin kuuluu vieläkin "finnish forearm".

SMASHin kaaduttua Ohara siirtyi sen seuraajaan Wrestling New Classiciin, mutta lähti firmasta keväällä 2013. Ohara siirtyi Pro Wrestling Noahin leipiin, aluksi Maybach Suwa Jr. -nimisenä naamioituna painijana. Naamion lähdettyä Oharasta tuli vakiokasvo Noahin junioridivarissa, jossa hän vaikuttaa edelleen. Oharaa voidaan pitää Toryumon X -oppilaista yhtenä menestyneimmistä.

Kanjuro Matsuyama

Kabuki-gimmickillä japani-indyjä kiertävä Matsuyama oli lapsesta asti iso painifani. Suurena painifanina hän liittyi koulunsa painikerhoon, vaikka mitään liikuntataustaa ei ollutkaan. Ammattiuran lähtöpisteenä toimisi Toryumon, jossa pääasiallisina vetotekijöinä oli liikuntatestien olemattomuus, Ultimo Dragonin koulutus ja kehon koosta välittämättömyys. Puolen vuoden japanissa treenaamisen jälkeen Matsuyama lähetettiin Meksikoon, jossa hän painisi seuraavat vuodet.

Palattuaan Japaniin vuonna 2006, Matsuyamasta tuli vakiokasvo Michinoku Prossa. Sittemmin hän liittyi osaksi Osaka Pro:n vakiokaartia, aina vuoteen 2014 asti. Tämän jälkeen Matsuyama on ollut itsenäinen talentti, kierrellen pienempiä maakuntapromootioita.

CHANGO

Chango debytoi nimellä Guillermo Akiba Meksikossa. Japaniin palattuaan hän aloitti ensin Kaientai Dojossa, mutta pian löysi paikkansa El Doradosta. CHANGO -nimellä painittiin sittemmin useissa eri promootioissa, kunnes tie vei takaisin Pro Wrestling Heat-upin leipiin. Lopulta 2019 CHANGO löysi itsensä 2AW (Active Advance Pro Wrestling) promootion vakikasvona, jossa hän edelleenkin ottelee.

Kazuchika Okada

Nuori Okada hakeutui pienenä poikana baseballin pariin ja halusi olla baseballtähti. Kovasta treenauksesta tunnettu Okada oli kova poika pelaamaan. Myös yleisurheilun parissa Okada oli lahjakas, keräten mielenkiintoa urheilulukioista jotka voisivat koulia pojasta suurmenestyjän. 

Sitten tuli paini. Isoveljensä hankkima painipeli esitteli nuorelle Okadalle uuden maailman. Hänen oli pakko nähtävä tätä lisää, joten New Japanin tv-ohjelman nauhoittamisesta tuli hänelle suuri rituaali. Sitten kaapelitelevisiosta näkyi Toryumonia. Se oli vielä värikkäämpää, jolloin nuori Okada tajusi painin olevan muutakin kuin pelkästään kamppailu-urheilua.

15 vuotiaana Okada hakeutui Toryumonin koulutukseen. Vanhempansa vastustelivat ensin tätä, sillä he halusivat nuoren poikansa menevän lukioon. Vanhemmat kuitenkin taipuivat, sillä nuori Kazuchika oli itsenäistä sorttia opiskellen sisäoppilaitoksessa ja asuen itsenäisesti. Koulutus alkaisi ja Milano Collection AT opettaisi hänelle painia.

Treenit olivat rankkoja ja koulutettavia oli paljon. Kazuchika oli vain keskikoulun käynyt, joten hänellä ei oikein muitakaan vaihtoehtoja olisi. Lopettaminen ei olisi vaihtoehto. Okada eli kovaa elämää, paiskien kovasti töitä pystyäkseen elämään ja ottelemaan Meksikossa. Vuonna 2004 debytoinut Okada sai Ultimo Dragonilta erityisaseman ja tämä järjesti nuorelle lupaukselle otteluita ympäri amerikkaa. Dragon näki hänessä jotain, mitä moni ei vielä tiennyt.

Vuosi 2007 oli käänteentekevä vuosi. Nuori Okada oli paininut vuosia Meksikossa, oppien parhaimmilta ja tehden paljon asioita. Kuitenkin, Okadasta tuntui ettei Meksiko enää tarjonnut hänelle mitään. Olisi aika edetä seuraavalle askeleelle. Ultimo Dragonin siunauksella Okada hyväksyi kutsun New Japanin dojoon. New Japanin painijat olivat hälle tuttuja, sillä Dragon oli buukannut heitä Meksikoon tapahtumiinsa ja Okadalla oli ollut mahdollisuus otella heidän kanssa. New Japanin veteraanit olivat nähneet Okadassa saman, mitä Dragon. Vuonna 2007 Okada aloitti uransa taas alusta ja astui New Japanin dojoon. Opetus alkoi täysin perusteista, jotka Okada otti nöyrästi vastaan.

Ensimmäiset pari vuotta Okada oli alakortissa, usein ottamassa joukkueotteluissa häviöitä vastaan. Vuonna 2010 ilmoitettiin, että nuori painija lähetettäisiin Amerikkaan TNA:han opiskelumatkalle. Kukaan ei ollut varma, että mitä New Japan tai Ultimo näki tässä nuoressa miehessä.

Okadan TNA-keikka on tunnettu. Nuori mies oli alakortissa, joskus ei lainkaan showlla. Floridassa odottelu antoi kuitenkin nuorelle miehelle aikaa tutustua muihin painijoihin. Eräs kaksikko, Jacksonin veljekset, ottivat nuoren tyypin siipiensä alle. Young Bucksina tunnettu joukkue katsoi Okadan perään, sillä hän oli yksin vieraassa maassa. Palvelus, jonka Okada maksaisi heille jokin päivä.

Okada ehti piipahtaa yhden matsin verran japanissa näyttämässä taitojaan, mutta kukaan ei oikein vakuuttunut. Tokyo Dome oli tyhjillään. Ottelun jälkeen Okada palasi takaisin TNAhan, legendaarisen Okato-gimmickin kera. Okada lopulta palasi vuonna 2011 uudella lookilla ja asenteella, mutta kukaan ei oikein ollut vakuuttunut. 

Tokyo Domessa vuonna 2012 käydyssä tupla-paluuottelussa Okada kohtasi YOSHI-HASHIn, joka oli juuri palannut Meksikossa. Ottelu oli heikko ja Okadan uusi finisher näytti löysältä. Pääottelun jälkeen selkeästi epävarma Okada haastoi juuri mestaruuttaan puolustaneen Tanahashin mestaruusotteluun. Yleisö, se vähä mikä paikalla siis oli, buuasi. Tanahashi totesi: "IWGP:n mestaruus on sinulle vielä kaukana". Kukaan ei uskonut, että Okadan haasto tekisi mitään suurempaa New Japanin bisnekselle tai historialle.

IWGP Heavyweight Champion "The Rainmaker" Kazuchika Okada Spotted Leaving  Last Night's WWE Raw Wrestling News - WWE News, AEW News, WWE Results,  Spoilers, WWE Night of Champions Results - WrestlingNewsSource.Com

--

Seuraavaksi: Loput koulutetut, jotka ehtivät aloittaa Toryumonissa.




Comments

Popular posts from this blog

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragonin kasvatit - Osa 2 - Toryumon 2000 Project

  Perinteisesti luchatyyli tunnetaan korkealentoisesta tyylistään, jossa kehästä pompitaan ulos ja hurricanranat raikaa. Ultimolla oli uusi visio seuraavalle debyyttierälleen: Lucha Libre Classica. Tavoitteena olisi tuoda perinteisempi Lucha Libre japanin kamaralle. Lucha Libre Classicassa korostuisi enemmän hahmotyöskentely ja mattopaini, hillitymmän lentelyn ohessa. Toryumon 2000 Project oli alusta asti erilainen promootio. Ensimmäisessä showssaan huomiota herätti välittömästi 6-sivuinen kehä, jota oltiin nähty vain Meksikossa (ja sielläkin vain AAAssa). Painopiste siirtyi samalla korkealentoisesta painista perinteisempään mattopainiin. Llave -tyyli pyrki olemaan enemmän lukkoja ja mattoakrobatiaa painottava tyylisuunta, jota Ultimo ja ystävänsä Skayde, tulisivat oppilaillensa kouluttamaan.  Toryumon 2000 Project (T2P) oli promootio promootion sisällä, mutta se ehti olla vain pari vuotta itsenäinen. T2P ja sen painijat liitettiin osaksi Toryumonia vuonna 2003. 5. vuosikurssi T2P -pro

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragon Gymin kasvatit - Osa 1 - Toryumon Japan

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragon Gymin kasvatit - Osa 1 - Toryumon Japan Yoshihiro Asai oli kaikin puolin valmis koulutukseen New Japanin dojossa. Hän oli atleettinen, liikkui erinomaisesti kehässä ja osasi esiintyä edukseen. Oli vain yksi ongelma: hän oli liian lyhyt. Tähän tyssäsi nuoren painijan lupaava alku, ellei legendaarinen dojodemoni Kotetsu Yamamoto olisi nähnyt herrassa jotain. Aluksi New Japanin dojon vierailevana oppilaana ollut Asai avusti Yamamotoa koulutuksessa. Merkittävä havainto kuitenkin tapahtui, kun Asai näki vierailevia meksikolaisia painijoita ja pyysi päästä Meksikoon koulutettavaksi. Yamamoto suostui ja Asai pakkasi laukkunsa kohti Meksikoa. Vuosia myöhemmin mies palasi suurena tähtenä, Ultimo Dragonin nimellä, takaisin Japaniin ja halusi tehdä jotain täysin uutta. Ultimo Dragon Gym kouluttaisi uusia lucha-tähtiä Japanilaisista painihalukkaista. Artikkelisarjan tarkoituksena on tarkastella jokaisen Ultimo Dragonin oppilaan uraa ja kehitystä. 14 eri kur