Skip to main content

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragonin kasvatit - Osa 2 - Toryumon 2000 Project

 

Perinteisesti luchatyyli tunnetaan korkealentoisesta tyylistään, jossa kehästä pompitaan ulos ja hurricanranat raikaa. Ultimolla oli uusi visio seuraavalle debyyttierälleen: Lucha Libre Classica. Tavoitteena olisi tuoda perinteisempi Lucha Libre japanin kamaralle. Lucha Libre Classicassa korostuisi enemmän hahmotyöskentely ja mattopaini, hillitymmän lentelyn ohessa.

Toryumon 2000 Project oli alusta asti erilainen promootio. Ensimmäisessä showssaan huomiota herätti välittömästi 6-sivuinen kehä, jota oltiin nähty vain Meksikossa (ja sielläkin vain AAAssa). Painopiste siirtyi samalla korkealentoisesta painista perinteisempään mattopainiin. Llave -tyyli pyrki olemaan enemmän lukkoja ja mattoakrobatiaa painottava tyylisuunta, jota Ultimo ja ystävänsä Skayde, tulisivat oppilaillensa kouluttamaan. 

Toryumon 2000 Project (T2P) oli promootio promootion sisällä, mutta se ehti olla vain pari vuotta itsenäinen. T2P ja sen painijat liitettiin osaksi Toryumonia vuonna 2003.

5. vuosikurssi

T2P -projektin peruskivi valettiin 5. vuosikurssin oppilaiden keskeltä. Nämä nuoret painijat olisivat Ultimo Dragonin uuden ideaalin perustoja.

Anthony W Mori

Yliopistosta valmistuttuaan, Takayuki Mori suuntasi kohti Meksikoa. Morin unelma alkoi vuonna 2000 debytoidessaan nimellä Kentaro Mori. Vuonna 2001 koitti paluu kotimaahan, kun T2P debytoi Korakuen Hallissa. Mustan verhon peittämä kehä paljastettiin ja uudet painijat marssivat kehään. Mori oli yksi heistä. Alkuperäinen gimmick oli saanut inspiraationsa Barbie -nukkejen Kenistä.

Ensimmäisen kiertueen jälkeen Morin gimmick muutettiin. Royal Brothers -poppoo koostui eri kansallisuuksien aatelisista, Morin esiintyessä nimellä Anthony W. Mori. Lontoolainen prinssi sai heti suosiota naisfanien keskuudessa sympaattisena alakynnen soturina. Tämä hahmo jäi pysyvästi Morille, joka toimi rakastettavana jobberina koko uransa aikana. Vuonna 2010 Mori päätti eläköityä. Syyksi hän sanoi, että häntä ei tarvittu enää kehässä. Dragon Gaten hallinto oli henkilöstövajeessa, joten Mori päätti siirtyä tukemaan organisaatiota taustatehtäviin.

Vuonna 2019 Mori teki pienen paluun osana Toryumonin juhlavuotta, mutta kertaluontoisen esiintymisen jälkeen hän palasi takaisin siviilitehtäviinsä. Tänäkin päivänä Mori pyörittää Dragon Gaten toimistoa ja kiertuetoimintaa.

Naruki Doi

Narasta kotoisin oleva Naruki Doi oli nuorena kova futispelaaja. Kuitenkin, painikärpänen vei nuoren miehen mukanaan ja vuonna 2000 mies debytoi Toryumon Mexicossa. Doi ei ehtinyt T2P:n ensitapahtumiin, mutta vuonna 2002 mies marssi ulos. Gimmickinään hänelle annettiin Second Doi, baseballin toisen pesän kovin jätkä. Futisfanina tunnettu Doi sai itselleen Baseball -hahmon ja ylpeänä marssi kehään baseballmaila kourassa. 

2005 mies hyppäsi Blood Generation -pahisryhmän riveihin ja muutti tyylinsä kehonrakentajaksi. Nimeksi tuli syntymänimi Naruki Doi. Nuoren miehen uran nousu alkoi tästä. Doi toimi osana Blood Generationia, kunnes hänelle annettiin oma ryhmä johdettavaksi: Muscle Outlaws. Muscle Outlawsin johtajana Doi pääsi heti kullanmakuun, kun hän oli ensimmäinen Open the Twin Gate -joukkuemestari. Joukkuemestaruusmaine jatkui samana vuonna, kun palkintokaappiin ilmestyi NOAHin GHC Jr. Heavyweight -joukkuemestaruus. Doi jatkoi nousuaan ja lopulta vuonna 2008 vastaan asettui nuori Shingo Takagi.

Hetken aikaa mestarina ollut Takagi pudotti vyön Doille, joka nostettiin firman kärkikasvoksi. Doi oli lähes 2 vuotta mestarina, puolustaen vyötään 8 kertaa. Doi oli molempien Dragon Gaten Ryogokun sumoareenalla käytyjen tapahtumien pääotelussa, ensin puolustaen vyötään New Japanin Koji Kanemotoa vastaan ja toisen kerran hävitessään vyönsä uudelle sankarille, YAMATOlle.

Uuden sukupolven noustessa Doi siirtyi kortissa alaspäin, mutta miehen suosio ei laantunut. Vuoteen 2019 mennessä Doi oli taas nostanut profiiliaan, nousten jälleen kerran Open the Dream Gate -mestariksi. Lyhyen mestaruuskauden jälkeen hän pudotti vyön EITAlle ja palasi alaspäin kortissa. Vuonna 2022 Doi ilmoitti lähtevänsä freelanceriksi, joka herätti huomiota ympäri japanin promootioita. Doista tuli vakiokasvo muun muassa DDT:ssä, jossa mestaruusmenestystä löytyi. Kuitenkin, kotipromootio Dragon Gate buukkasi miestä mielellään ja häntä näkee vieläkin tapahtumakorteilla.

Doi oli esimerkillinen tapaus, kuinka Dragon Gaten systeemissä saadaan luotua korkealuokkainen painija, jonka pystyy siirtämään tarpeenmukaan alakortista aina kortin kärkeen. 


Taku Iwasa

Taku Iwasa oli yksi T2P:n lupaavimpia painijoita. Teknisesti lahjakas ja hahmotyöskentelyllään vakuuttava. Alku-uran alakortissa pyörimisen jälkeen, Iwasa laitettiin osaksi juonikuviota jossa hänet liitettäisiin osaksi C-Maxia. Bändinjätkägimmickillä Iwasasta tuli heti komediahahmo, joka lopulta ei päässyt osaksi C-Maxia. Hän päätti perustaa oman ryhmänsä, Iwasa Gundanin (armeija). Tämän tehdäkseen hänen piti otella 15 ottelua - jotka hän hävisi. Nuoren painijan esiintyminen jäi lyhyeksi ja hänet lähetettiin Amerikkaan hankkimaan lisäoppia.

Amerikasta palattuaan Iwasan nimi muuttui Michael Iwasaksi ja hiusväri muuttui vaaleaksi. Michael Iwasa oli osa Florida Brothers -joukkuetta, josta tuli yksi Dragon Gaten suosituimpia komediajoukkueita. Erilaiset kohtaamiset Dragon Gaten vakavampien joukkueiden kanssa jäivät fanien mieleen ja Iwasan profiili sai nousua. Lähes 2 vuotta ehdittiin hauskuuttamaan, kunnes juonikuviot johtivat kohtaamiseen Stalker Ichikawan kanssa. Ichikawan mielestä Dragon Gatessa voi olla vain yksi läppähahmo. Lopputulos oli, että Iwasa hävisi ja hän luopui gimmickistään.

Häviön jälkeen hiukset palasivat taas mustaksi ja nimi oli jälleen Taku Iwasa. Hakoteillä oleva painija löysi paikan Akira Tozawan Tozawajuku -stablesta, jonka ideana oli olla kasvatuskoulu nuorille painijoille. Huumorimanga Sakigake! Otokojukusta inspiraation ottanut stable sai suosiota ja oli yksi keskikortin vakioista. Iwasa joutui tasapainoilemaan taas huumorin kanssa, vaikka Tozawajukun jäsenet olivat välillä myös vakavissakin juonikuvioissa mukana. Tozawajukun riveissä Iwasaa rakennettiin varteenotettavaksi mestaruustason painijaksi, osallistuen useiden eri mestaruuksien haasteotteluihin. Suurin ottelu tässä välissä oli haasto CIMAa vastaan Open the Dream Gate -mestaruudesta. Valitettavasti mestaruusvöitä ei Iwasalle tarttunut ja mies palasi takaisin hassuttelemaan Tozawajukun riveihin. 

Vuoteen 2008 mennessä Iwasasta oltiin saatu uskottava ottelija ja Tozawajukun loppu oli edessä. Tozawajukun valmistumisseremonian jälkeen uusi ryhmä perustettiin Shingo Takagin ja Akira Tozawan kanssa. KAMIKAZE olisi face-stable, jonka edustajat olisivat Dragon Gaten tulevaisuus sekä varteenotettava mestaruushaastajien ryhmä. Vuonna 2009 KAMIKAZEn riveissä palkintokaappiin saatiin Open the Triangle Gate -vyö, joka kuitenkin hyvin nopeasti hävittiin. Iwasa joutui hetkeksi hyllylle ja palasi parin kuukauden päästä.

Harmillisesti syyskuussa 2009, Iwasan ilmoitettiin eläköityneen. Iwasa itse kielsi tämän, mutta totuus oli eri. Selkätyrän takia Iwasa joutui ottamaan pitkän tauon kehästä ja hän työskenteli Dragon Gaten taustajoukoissa, pyrkien parantumaan ja palaamaan kehään. 

Maaliskuussa 2011 paluu olisi edessä, kun Dragon Gate palaisi kolmannen kerran Ryogokun sumohalliin. Tämä suunnitelma peruuntui, sillä maaliskuun 2011 Tohokun luonnonkatastrofi perui tämän tapahtuman täysin ja Iwasan paluu jäi odottamaan. Lopulta huhtikuussa 2011 nähtiin Iwasan paluu. Iwasa otteli muutaman ottelun kuukaudessa, treenaten ohessa päästäkseen takaisin täyteen kehäkuntoon. Viimeinen ottelu nähtiin vuonna 2012, jonka jälkeen mies meni jälleen tauolle. Iwasaa nähtiin tämän jälkeen työskentelemässä Dragon Gaten myymälässä ja tapahtumien merchitiskillä. Kuitenkin, mies lähti promootiosta ja palasi kotiseudulleen. Näinäkin päivinä hän työskentelee isänsä vakuutusyhtiössä.


Raimu Mishima

Mishima debytoi aluksi Yuji Nagataa kopioivana painijana, jolle MMA-tyyli ei ollut tuntematon. Alakortissa pyörittyään mies lyötiin yhteen Taku Iwasan kanssa, ollen osana Iwasa Gundanin jäsenistöä. Kaksikon komediatouhun laatu huomattiin heti ja heitä pidettiin esillä. Lopulta Mishima lähti Iwasan kanssa kohti amerikkaa, tavoitteena hakea lisäoppia yhdessä Iwasan kanssa.

Amerikanreissulta palattuaan Mishiman nimeksi tuli Daniel Mishima ja hän oli toinen osa Florida Brothersia. Florida Brothersin jäseneksi nousi yhdessä välissä muuan Kensuke Sasaki, jonka kanssa Mishima ystävystyi. Lopulta kuitenkin Florida Brothersin aika päättyi ja Mishima joutui hakemaan itselleen uutta suuntaa. Mishima päätti vuoden 2006 heinäkuussa lähteä Dragon Gatesta, syynä ettei hän ole tyytyväinen painiuransa suuntaan. Saman vuoden marraskuussa Mishima oli harjoittelemassa Kensuke Sasakin promootion, Kensuke Officen, dojossa. Mishima otteli hetken aikaa niin Kensuke Officessa kuin vieraili All Japan Pro Wrestlingissä. 

Uuden uran suunta jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Mishima joutui lopettamaan uransa kaularangan tyrän takia. Mishima eläköityi vähin äänin ja nykyään elelee rauhallista perhe-elämää.

6. vuosikurssi

T2P:n ensimmäiset kasvatit eivät kaikki pitkälle pötkineet, mutta yksi nousi ylitse muiden. Sama meininki jatkui 6. vuosikurssin kohdalla.

Phillip J. Fukumasa

Fukumasa tuli toisessa erässä, debytoiden Meksikossa loppuvuodesta 2000. Japaniin paluu tapahtui muun T2P -oppilaiden kera, debytoiden ensin oikealla nimellään Junya Fukumasa. Hetken kuluttua gimmick muuttui ja Fukumasasta tuli prinssi Phillip J. Fukumasa. Royal Brothersin jäsenenä Fukumasa ehti painia reilun vuoden, kunnes hän katosi kehästä vuonna 2003. Fukumasan nykyliikkeistä ei ole tietoa.

Takuya Murakami

Murakami debytoi aluksi Shachihoko Machine 1:tenä. Naamioitu robottipainija otti inspiraationsa Nagoyan kuuluisista kultakaloista. Lyhyen uran jälkeen mies paini omalla nimellään, kunnes lopetti vuoden 2004 tienoilla.

TARUcito

Meksikolaiseen painiperinteeseen kuului pienikokoiset versiot tunnetuista gimmickeistä. TARUcito, syntymänimeltään Takashi Nomura, laitettiin matkimaan Toryumonin johtoheeliä TARUa. Ura ei pitkään kestänyt, sillä Meksikosta palattuaan mies vähin äänin eläköityi 2002, tehden lyhyitä esiintymisiä Toryumon X:ssä.

Kinya Ooyanagi

Kuudennen luokan lyhyistä urista poikkeuksen muodosti Ooyanagi. Meksikodebyyttinsä jälkeen mies lyötiin osaksi T2P-pakettia. Gimmickiksi tuli toisen maailmansodan metsiköihin eksynyt sotilas, joka vastikään oli palannut takaisin Japaniin. Tätä hahmoa pyöriteltiin pari vuotta, pääasiallisesti alakortin huumorifeudeissa. Ohessa hahmo muuttui innokkaaksi opiskelijaksi, joka pänttäsi vastustajien liikkeitä. Ooyanagi jatkoi Toryumonissa T2P:n loppuun asti, palaten takaisin kotiseudulleen Aomoriin työskentelemään perheensä maanmittausyrityksessä.

Paluu kehiin koitti vuonna 2005, kun treenispurtin päätteksi mies liittyi osaksi dragondoor.-promootiota. Dragondoor oli Aagan Iisou -ryhmittymän potkujen jälkeen perustettu ison rahan indielafka, joka keräsi useita Toryumonin liepeiltä lähteneitä painijoita osaksi repertuaariaan. Internetfirma Livedoorin rahoittama joukkio ehti pyörittää muutaman shown, kunnes rahahanat sulkeutuivat ja El Dorado -ryhmittymä muodostui tämän ohella. Ooyanagille annettiin fitnessgurugimmick, sillä ostosTV-kasvo Billy Blanks oli japanissa suuressa huudossa. El Doradon kaaduttua Ooyanagi jälleen kerran löi saappaat naulaan.

Vuonna 2008 Ooyanagi ilmestyi jälleen painikehiin, tällä kertaa Michinoku Pro-Wrestlingin oppilaana. Perinteistä Strong Stylea huokuvana hahmoa Ooyanagi jätti hassuttelun vähemmälle ja oli retrotuulahdus Michinokun värikkäässä maailmassa. Michinokussa painimisen ohella mies pyöri myös Secret Basen tapahtumissa, otelleen vanhojen oppilastovereidensa kanssa. Kuitenkin, miehen ura päättyi vuonna 2016 esikoisen syntymän sekä ikääntymisen myötä. "Vielä kun kehossa on liikettä, niin on parempi lopettaa silloin".

Hiroshi Erikawa

Erikawan debyytti oli pitkän ja epäonnisen tien takana. Alunperin T2P:n perässä vuonna 1999 Meksikoon lähtenyt painijatoivo joutui keskeyttämään koulutuksen ja vietti 10 vuotta kuntoutuksessa ennen kuin pystyi yrittämään uudestaan unelmansa toteutusta. Kuntoutuksen jälkeen Erikawa yritti DDT:hen pääsyä (luokkatoveri Milano Collection AT:n rohkaisemana), mutta häntä ei valittu ikänsä puolesta koulutukseen. Sen jälkeen yritys oli päästä Wrestling New Classiciin, mutta koulutus keskeytyi luumurtuman takia. Sivussaollessaan WNC ehti sulkeutua alta ja Erikawa oli taas ilman painijamahdollisuutta.

Lopulta pienpromootio Theatre Pro-Wrestling Choufuugetsuu tarjosi Erikawalle mahdollisuuden kouluttautua ja tästä alkoi ura. Erikawa ehti painia useita vuosia, kunnes vuonna 2017 hän lähti kotipromootiostaan etsimään uusia suuntia. Erikawaa näkee pienindyissä ympäri japania silloin tällöin. 

Milano Collection AT

Jos joskus on katsonut New Japanin televisiolähetyksissä, on varmasti nähnyt teräväkasvoisen herrasmiehen selostamossa. Tämä herra on Milano Collection AT, tuttavallisemmin Milano-sensei.

Akihito Terui syntyi vuonna 1976 Iwaten prefektuurissa koillis-Japanissa. Tennistä ja kamppailulajeja harrastanut nuorimies muutti Tokioon ja aloitti vuonna 1996 kouluttautumisen Animal Hamaguchin kuuluisalla painisalilla. 2 vuotta myöhemmin Terui pääsi FMW:n dojoon oppilaaksi, jossa hänet laitettiin Hayabusan henkilökohtaiseksi avustajaksi. FMW:n ollessa sekavassa tilanteessa uuden omistajuuden ja Teruin koosta johtuen, Hayabusa vihjasi Ultimo Dragonille nuoresta tulokkaasta. Terui otti mahdollisuudesta kaiken irti ja lähti Meksikoon osaksi T2P -koulutusryhmää.

Vuonna 2000 Japaniin palasi uusi mies, Milano Collection AT. Coolin miesmallin gimmickillä varustettu Italialaista vallankumousta luotsannut tekniikkavirtuoosi oli välittömästi yksi T2P:n ässistä. Italian Connection -ryhmän johtohahmona Milano sai heti suurta suosiota ja olikin yksi firman ykkösnimistä. Valitettavasti T2P ja Toryumon eivät tulleet takahuoneessa hyvään harmoniaan ja Milanon pushi oli hyvin vähäistä. Joukkuevöistä alakortista otelleesta Milanosta oltiin nähty paljon lupaavia merkkejä ja rahkeet olisivat olleet isompaan. Harmillisesti tämä ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen ja Milano jäi tuuliajolle. 

Vuonna 2005 Milano päätti ottaa loparit Toryumonista ja siirtyi amerikkaan. Alkoi pitkä kiertue ympäri yhdysvaltain indyja, Milanon kiertäessä ROHin, Chikaran kuin Full Impact Pro:n kaltaiset suurindyt. Painimisen ohella AT kouluttautui Shawn Michaelsin Texas Wrestling Academyssa, jossa muuan Bryan Danielson oli aikanaan opiskellut. Japanissa miestä huhuttiin vahvasti dragondoorin uudeksi ässäksi ja miehen esiintymisellä kiusoiteltiin promootion tapahtumissa vahvasti. Lopulta Milano loikkasi dragondooriin ja teki yhden esiintymisen promootion T2P -tribuuttishowssa osana uudelleensyntynyttä Italian Connectionia. Tämä jäi promootion viimeiseksi tapahtumaksi, mutta Milanolla oli avaimet koko maahan.

Keväällä 2006 Milanoa nähtiin niin All Japanissa, DDTssä kuin El Doradossa. Puheet miehen seuraavista askelista kävivät kuumana. Vastaus kuitenkin löytyi kesällä 2006, kun Milano debytoi New Japanin WRESTLELAND -brändissä, jonka oli tarkoitus olla urheiluviihteellinen vaihtoehto päätuotteelle. Milanosta tuli nopeasti vakiokasvo New Japanin riveissä, säilyttäen kuitenkin freelancerin asemansa. New Japanin pimeinä aikoina junioridivaria kantanut Milano nousi yleisön suosikiksi ja voitti ensiyrityksellään Best of Super Juniors -turnauksen kesällä 2007. Suosittu tähti signeerattiin New Japaniin alkuvuodesta 2008 ja Milanon uran seuraavat sävelet odottivat soittamistaan. 

Vuonna 2009 nähtiin jälleen Milanon loistoa, kun hänen feudinsa Prince Devittiä (nyk. Finn Balor) nosti New Japanin junioridivisioonaan yhdeksi painimaailman suurista puheenaiheista. Odotuksissa ollut mestaruusvoitto olisi vain ajan kysymys. Kunnes kaikki pysähtyisi. Syyskuussa 2009 Milano loukkasi silmänsä ja joutui pitkäksi ajaksi hyllylle. Kuntoutus veisi aikaa ja Milano joutuisi vetäytymään kehästä pitkäksi aikaa. Valitettavasti uutiset vain pahenivat, sillä Gedon potkusta loukkaantunut silmälihas oli pysyvästi painikelvoton. Tammikuussa 2010 kyynelehtivä Milano joutui ilmoittamaan, että painiminen olisi tässä. Ryogokun sumoareenalla pidetyssä eläkeseremoniassa niin Último Dragón kuin Hayabusa tulisivat antamaan kiitoksensa ja kunnioituksensa lupaavalle oppilaalleen, jonka ura päättyi aivan liian lyhyeen. Milanon viimeinen kehästäpoistuminen toimi Hayabusan saattelemana, kun AT kärräsi mestariansa kohti tulevaa.

Milano oli painimisen ohella opiskellut fysioterapiaa ja kiinalaista lääketiedettä. Osana hänen uutta uraansa hän olisi Hayabusan henkilökohtainen kuntouttaja. Valitettavasti oikean maailman realiteetit ja pieni epäonni estivät Milanon onnistumista tässä, sillä hän joutui matkustamaan tuntikausia Hayabusan kuntouttamista varten. Tämän ohella hänellä oli pieni hierontaklinikka, jossa hän erikoistui jalkapohjahierontaan. Kehän kutsu oli vahva, mutta mies pysyi poissa painimisesta.

Karismaattisena mikkimiehenä tunnettu Milano sai uutta puhtia painissa pysymisen parissa, sillä New Japanin yhteistyökumppani TV Asahi palkkasi miehen osaksi vakioselostamoonsa. Lucha Librestä hyvin perillä oleva, sanavalmis Milano muodostui rakastetuksi kommentaattoriksi ja toi omalla hahmollaan esille muun muassa Tetsuya Naiton hahmolle särmää. New Japanin emoyhtiö Bushiroadin ostettua Stardom -promootio, sai Milano myös uuden sivutyön erikoiskouluttajan Stardomin dojossa kouluttaen japanin tulevia naispainitähtiä superstaroiksi.

Milanon ura jäi lyhyeksi ja suuri kysymys onkin, että mitä jos hän olisi jatkanut? Tähän emme saa vastausta, mutta Italialainen vallankumous elää vahvana. Yleisön ilonkiljaisut vuoden 2019 Toryumon -vuosijuhlashowssa Milanon ilmestyessä pelastamaan toverinsa pahoilta RED -ryhmän jäseniltä osoitti, että Milano oli jäänyt kaikkien Toryumon ja Dragon Gate -fanien sydämeen ikuisesti.

7. vuosikurssi

Toryumon 2000 Projectin ensimmäiset vuosikerrat jäivät harmillisen lyhytaikaisiksi, mutta 7. vuosikurssi olisi aivan erilainen joukkio. Japanin painiskenessä vieläkin vaikuttavia nimiä ilmaantui iso liuta tämän joukon myötä.

Takayuki Yagi

Takayuki Yagi kasvoi meren äärellä Chiban prefektuurissa. Ajanviettenä nuori Yagi harrasti kalastusta, joten oli vain luontevaa nuoren miehen ottaa kalastajagimmick heti kättelyssä. Omalla nimellään debytoinut Yagi paini japanilaisena kalastajana Meksikossa debytoidessaan vuonna 2001. Hyvin nopeaan mies tuotiin takaisin kotimaahansa, jossa hän japaninlippua heiluttaen painisi hauskana kalastajahahmona. 

Vuonna 2002 lippu vaihtui Italian lippuun, kun Yagi liittyi osaksi Italian Connectionia. Nimeksi tuli Pescatore (=kalastaja) Yagi ja hän olisi osa värikästä Italialaisryhmää. Alakortin joukkueotteluissa pyörinyt Yagi ei suurta menestystä saanut, mutta komedisella otteella hurmasi yleisön. Vuonna 2003 T2P sulautettiin osaksi Toryumonia ja Yagin italialaisuus katosi. Mies muisti kotiseutunsa herkulliset ranskanleivät ja ilmoitti olevansa leipuri Chibasta - Bakery Yagi oli syntynyt. Bakery Yagi oli alakortin huumorihahmo, joka ehti painia muutaman kuukauden. Lopulta syyskuussa 2003 Yagi vaihtoi painisaappaat tuomarinraitoihin, jota hän edelleenkin tekee.

Tuomarina Yagi otti persoonallisen otteen, ollen usein komediaheelien kanssa hassuttelemassa. Ikimuistettavimpana on Yagin sanailut ja kiistelyt Florida Brothersin kanssa. Huipentumana nähtiinkin Yagin yllättävä kehäänpaluu mystisenä maskipäänä nimeltä Johnson Florida (joka ei tietenkään ollut Yagi, ei ollenkaan). Lopulta maskinsa hävittyään Yagi palasi takaisin tuomarirooliin. Ryo Saiton siirtyessä Dragon Gaten tapahtumatuotantovastuusta GM:ksi, otti Yagi tämän roolin. Yagi on edelleen keskeinen osa Dragon Gaten kehätuotetta sekä takahuoneen johtoporrasta.

Toru Owashi

Sumopainijasuvusta ponnistava Owashi haaveili painiurasta, mutta perheen painostuksesta lähti hakemaan Sumopainista menestystä. 90-luvun lähes kokonaan kestänyt ura ei kuitenkaan tuonut nuorelle innokkaalle haluttua menestystä, sillä sijoitukset turnauksissa olivat huonot eikä ylempiin divisiooniin pääsy ollut mahdollista. Lisäksi sumopainin myötä tulleet loukkaantumiset ajoivat Owashin eläköitymään. Kokin uraa elätellyt Owashi kuitenkin muisti vanhan halunsa ja päätti lähteä kouluttautumaan painijaksi. Entinen sumopainija yllättävästi suunnisti Meksikoon Ultimo Dragonin oppipojaksi.

Osana T2P -koulutusryhmää Owashi laitettiin heti pahisrooliin. Yksinäisenä sutena toiminut Owashi oli keskikortin mörssärinä varteenotettava vastus itsekullekkin. Vuonna 2003 kuitenkin yksinäisyys loppui Owashin perustaessa Shuji Kondon ja brother YASSHIn kanssa supersuositun Aagan Iisou joukkion. Nämä pahikset rellestivät ympäri Toryumonia ja T2P:tä vuosia, tuoden uusia faneja ja tehden nuorista painijoista suuria tähtiä. Homma kuitenkin loppui seinään, kun vuoden 2004 lopulla Dragon Gate irtisanoi koko joukkion "huonon käytöksen" vuoksi. Varmaa tietoa ei ole, mutta huhut kertovat porukan suututtaneen sponsorit jossain Dragon Gaten edustustapahtumassa. 

Kauaa ei kehästä poissa oltu, sillä Aagan Iisousta leivottiin dragondoorin ykkösvetonaula. Ohessa Owashi alkoi painimaan Osaka Pro-Wrestlingissä, tehden itsestään siellä ison heeljoukkion johtajan. Bisnesvaistonsa johdatti myös hänet DDT:hen, jossa hän edelleenkin on vakiokasvoja. Owashi pyöri ympäri japania, otelleen useissa eri promootioissa. Siinä ohessa hän sai myös järjestettyä kotiseudullaan Naganossa omaa nimeään kantavia painitapahtumia, jossa kolleegat ympäri maan kokoontuivat kamppailemaan.

Ennen pitkää Owashi löysi itsensä El Doradosta, jossa hän oli taustalla yksi pääbuukkaajista. El Doradon romahdettua Owashi kuitenkin löysi sisäisen promoottorinsa ja perusti buukkaustoimisto Soul Connectionin, joka hoiti niin hänen kuin Speed of Sounds -joukkueen kuin muutaman muun El Dorado -vakion buukkauksia. Ohessa heillä oli omia "Kouhaku Pro-Wrestling Wars" -näytöstapahtumia, jossa he ottelivat japani-indyjen nimiä vasteen. Allekirjoittaneellekkin on aikanaan tuputettu näitä flaijereita, jopa siihen pisteeseen että olen jakanut kyseisiä flaijereita Owashin tarkkailun alla.

Owashi jatkoi promotointia vuoteen 2014 asti, kunnes Kouhaku Pro laitettiin alas. Pääfokus miehellä siirtyi perheensä perustaman chanko-ravintolan pyörittämiseen. Owashi kuitenkin edelleen painii, toimien niin ZERO1 kuin DDT -promootioiden keskikortin vakioveteraanina.

Ken Ooka

Monien muiden toiveikkaiden lailla Ken Ooka lähti Meksikoon kouluttautumaan painijaksi. Painikoulutus kuitenkin jäi kesken ja mies joutui palaamaan Japaniin tekemättä debyyttiä. Painimisen hinku oli kuitenkin suuri, joten DDT tarjosi paikan miehelle viimeistellä koulutus ja debytoida.

Vuodesta 2001 DDTssä vaikuttanut Ooka oli vakiokasvo alakortissa, toimien myös osana yrityksen bisnespuolta. Ooka siirtyi vuonna 2006 perustettuun alabrändi Unioniin, ollen yksi tämän promootion vetonauloista. Tästä huolimatta hän oli freelancer-sopparin alla, kunnes vuonna 2009 hän teki virallisen sopimuksen DDT:n kanssa. Vuonna 2013 Ooka perusti oman Ganbare Pro-Wrestling brändinsä, joka edelleen pyörii DDT:n alla. Loukkaantumisista ja epäonnesta huolimatta Ooka on oman karismaattisen persoonansa avulla kaivertanut oman nichensä japanin painiskeneen.

brother YASSHI

Japani-indyjen rääväsuu YASSHI oli alusta asti mikkimiehistä etevin. Lukiosta valmistuttuaan Yasushi Tsujimoto lähti Meksikoon ja nuori mies vietiin nopeasti Michinoku Prohon tekemään ensiesiintymisensä Japanissa. Letkeä nuori mies, joka rakasti räppiä ja reggaeta, sai välittömästi asiaan kuuluvan gimmickin. Nopeasti hänet lyötiin osaksi Italian Connectionia, jossa nimi muuttui "italialaiseksi" mutta sama letkeä räppimeno jatkui. YASSHI räppäsi kehään saapuessaan, kehässä ollessaan, joskus myös kehästä poistuessaan. 

Lopulta YASSHI laitettiin Aagan Iisou -ryhmän äänitorveksi ja miehen mikkitaidot lähtivät ylikierroksille. Kärkkäistä promoistaan tunnettu YASSHI sai aina yleisön reagoimaan ja kuuntelemaan joka sanaa. Harmillisesti tie Dragon Gatesta päättyi vuoden 2004 lopulla, mutta YASSHIlla olivat ovet avoinna. Vuoden 2005 alusta TARU kutsui YASSHIn All Japaniin, jossa miehestä tuli entistä suositumpi. Vuoden 2006 yksilöottelu Kensuke Sasakia vastaan laittoi rääpälemäisen YASSHIn altavastaajan asemaan, joka kuitenkin voitti yleisön sympatiat. Tämän myötä YASSHI oli entistäkin suositumpi. All Japanin ohella YASSHI paini El Doradossa, ollen yksi firman suurimpia vetonauloja.

Rääväsuuna tunnettu YASSHI toimi vakiokasvona All Japanissa ja El Doradossa aina vuoteen 2009 asti, kun mies yllättäen ilmoitti siirtyvänsä tauolle painimisesta. Helmikuun 2009 jälkeen YASSHI nähtiin seuraavan kerran kehässä hyväntekeväisyystapahtumassa 2011, jossa hän tervehti yleisöä TARUn kutsusta. 

Vuonna 2013 moni yllättyi, kun YASSHI ilmoitti liittyvänsä osaksi Kensuke Sasakin Diamond Ring -promootiota. Kehäpaluunsa tehnyt YASSHI kierteli japanin indyjä, palaten All Japaniin vuonna 2014. Vuonna 2016 nähtiin yllätyspaluu Dragon Gateen, jossa hänet laitettiin heti osaksi feudia Naruki Doin kanssa.

YASSHI jatkoi painimista eri indyissä Japanissa, liittyen Dove Pro-Wrestlingin vakiokasvoksi. Paluu Dragon Gateen vuoteen 2022 asti, jolloin YASSHI siirtyi muihin promootioihin. YASSHI toimi KZy:n mentorina Natural Vibes -stablessa, Dragon Gaten loppuaikanaan.  

Shachihoko Machine 1

Shachihokot ovat japanilaisen mytologian mukaan merihirviöitä, joilla on tiikerin pää ja karpin keho. Tästä mytologiasta juontaen luotiin Shachihoko Machinet, joista ensimmäinen ehti pyöriä vain lyhyen hetken Toryumonissa lopettaen uransa nopeasti

Shachihoko BOY

Toinen Shachihoko Machineista ehti painia pidempään hetken. Alunperin Shisa Boy -gimmickillä esiintynyt ottelija pyöri alakortissa, toimien alakortin huumorivetonaulana. Vuonna 2006 Super Shisa toi Shisa Boyn takaisin ja nämä olivat joukkuepareja. Ajan kuluttua gimmickit yhdistettiin ja Shachihoko Boy oli alakortin huumorikevennysten vakionaama. Henkilöllisyyttä ei tiedetä, mutta mies toimii apukouluttajana Dragon Gaten dojossa tänäkin päivänä.

Masato Yoshino

Baseball oli nuoren Masato Yoshinon elämä koko hänen pienen ikänsä. Sitten hän näki televisiosta painia. Vaderin ja Inokin kohtaaminen muutti nuoren baseballtoivon elämän täysin. Hänestä tulisi isona painija. Osana unelmaansa nuorimies hakeutui harrastelijapainipromootio JWA Kansain riveihin, samalla jatkaen opintojaan. Kovaa työtä baseballin ja työuran perään paiskinut Yoshino ei kuitenkaan halunnut luopua painihaaveistaan, vaan lopetti yliopisto-opintonsa lähipiirinsä vastusteluista huolimatta. Matka Meksikoon muuttaisi elämän.

Vuonna 2000 Meksikossa debytoinut Yoshino erottui heti edukseen. Baseballia pelatessaan Yoshino oli erinomainen juoksija, joka näkyi myös hänen kehätyylissään. Vauhdikkaaseen luchatyyliin sopiva juoksutahti muodostuisikin nuoren miehen käyntikortiksi tulevaisuudessa. Yoshinolle lyötiin Tarzan -gimmick, sillä hänen pitkä tukkansa ja hyvä ulkonäkönsä tekivät hänestä oivan idolipainijan Toryumonille. Osana T2P -invaasiota Yoshino liitettiin Italian Connectioniin ja nimi muuttui YOSSINOksi.

Italian Connectionin rivimiehenä toiminut YOSSINO erottui edukseen, ollen myös Ultimo Dragoni vakiojoukkuepari promootion ulkopuolisissa joukkueotteluissa. Lopulta Italian Connectionin hajotettua miehelle annettiin oma nimi takaisin ja hänestä tehtiin pahis. Ensimestaruudet saatiin CIMAn ja Magnitude Kishiwadan kanssa Triangle Gaten muodossa. Tämän jälkeen hänet laitettiin kakkosvyö Brave Gaten kuvioihin, Yoshinon otellessa legendaarisen ottelusarjan Dragon Kidiä vastaan.

Yoshinon nousu oli suuri, mutta suuri läpimurto tapahtui joukkuedivisioonassa. Vanha vastustaja Naruki Doi löi hynttyyt yhteen Yoshinon kanssa ja DoiYoshi oli syntynyt. DoiYoshista tuli japanin junioritagdivisioonassa välittömästi ykkösnimi, kaksikon viedessä mestaruusvoittoja niin kotipromootiossa kuin Pro Wrestling Noahissa. Yoshinon vauhti oli vahva ja yksilömenestystäkin löytyi suuria määriä, miehen jälleen kerran dominoidessa Brave Gate -kuvioita. Vuonna 2009, neljännen Brave Gate -mestaruuden menetettyään, Yoshino ohjasi katseensa Dragon Gaten päämestaruutta kohti.

Yoshinoa pyöritettiin kärkikuvioissa, haastaen vanhan joukkuetoverinsa Doin mestaruudesta. Mestaruusvoittoa ei kuitenkaan irronnut Doilta. Vasta yli 30 minuutin eeppinen taisto YAMATOa vastaan poiki Yoshinolle miehen ensimmäisen Brave Gate -mestaruuskauden. Kesken kautensa Yoshino sai myös itselleen Brave Gate -vyön takaisin, ollen Dragon Gaten kaksinkertainen yksilömestari. Kausi loppui kuitenkin huhtikuussa 2011, kun Dream Gate meni Masaaki Mochizukin hallintaan. Brave Gate meni nuoren PACin haltuun.

Yoshinon menestyksekäs nousu ei rajoittunut pelkästään kotimaahan, sillä Yoshino oli keskeinen vetonaula Dragon Gaten maailmanvalloituksessa. Vuoden 2006 Supercard of Honorissa nähty 6-henkilön joukkueottelu jäi monien mieleen yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista otteluista ja Yoshino löi heti ällikällä kansainväliset painifanit vauhdillaan. Yoshino oli yksi Dragon Gate USA:n peruskivistä, matkustaen Japanin ja Yhdysvaltain väliä jatkuvasti. Mies edusti myös promootiotaan niin Wrestling Society X -projektin ohjelmissa kuin osana TNA Impactin World X Cupia japanin joukkueessa.

Yoshinon voittokulku jatkui pitkään koko 2010 -luvun, miehen viedessä mestaruuksia ja turnausvoittoja. Tämän ohella hän oli lyönyt itsensä kiinteäksi osaksi koko Dragon Gaten historiaa. "Speed Star" lempinimellä tunnettu painija oli yksi promootion vetonauloista, ollen läsnä jokaisessa vaiheessa ja pysyen uskollisena koko promootiolle hankalinakin aikoina. Muiden lähtiessä Yoshino oli paikalla.

Loppu kuitenkin tulisi jokaiselle ja Yoshino joulukuussa 2019 ilmoitti ettei keho enää kestä. Ikä ja rajat tulisivat vastaan, joten olisi parempi lopettaa hyvän sään aikana. Yoshino ilmoitti eläköityvänsä vuonna 2020, mutta erinäisistä syistä johtuen tämä siirtyi vuoden 2021 kesälle. Yoshino sai oman suuren eläköitymisshownsa Kobe World Hallissa, joka on Dragon Gaten vuosittainen suuri areenashow. Kaksipäiväisen tapahtuman toisen päivän päätteeksi Speed Star soitettiin eläkkeelle. Videotervehdyksiä ympäri painimaailman nähtiin, korostaen Yoshinon tärkeyttä kevytsarjan painin virtuoosina. 

Eläkepäiviään Yoshino päätyi viettämään kuntosalin omistajana, jossa hän olisi personal trainerina tarjoamassa apua ja neuvontaa. Painimaailma ei kuitenkaan miestä täysin menettänyt, sillä hänet palkattiin loppuvuodesta 2022 GLEAT -promootion toimitusjohtajakasvoksi sekä mestaruuskomitean puheenjohtajaksi. Yoshino on ainutlaatuinen painija, jonkalaista Dragon Gate ei ehkä koskaan tule näkemään. 

8. vuosikurssi

Edellisen kurssin myötä saatiin vielä yksi erä T2P -kasvatteja, jotka olisivat viimeinen silaus Ultimo Dragonin uudelle erälle.

Shadow Phoenix

Akihiko Inoue lähti vuonna 2000 kohti Meksikoa, debytoiden siellä vuonna 2002. Muiden luokkatovereidensa lähtiessä takaisin kotimaahan, mies paiski duunia 2 vuotta kunnes hän päätti lähteä Toryumonista ja suuntasi Michinoku Prohon painijanimellä El Murcielago.

Pyörittyään indyissä ja Michinokussa jonkin aikaa, mies hyppäsi Osaka Pro Wrestlingiin painija nimellä Flash Moon. Pari vuotta Osaka Prossa pyörittyään hän vaihtoi nimensä Shadow Phoenixiksi ja paini Australiassa vuoden verran. Paluun jälkeen hän siirtyi DEP -indyyn, joka perustettiin Osaka Pro:n hajottua. Painiura ei kestänyt tämän jälkeen pitkään, sillä hän eläköityi painista naimisiin mentyään. Eläköitymisen jälkeen hän perusti kotiseudulleen Aichiin treenisalin, joka pyörii tähänkin päivään asti.

Shogo "jet" Takagi

Vuonna 2001 debytoinut Takagi aloitti uransa maskigimmickillä "Berlinetta Boxer". Ferrarin berlinetta-mallin mukaan muotoiltu hahmo hassutteli alakortissa, mutta pysytteli Meksikossa vuoteen 2003 asti. Tämän jälkeen mies tuotiin Japaniin, jonka myötä maski otettiin pois ja miehelle annettiin oma nimi kehänimeksi. Takagi liitettiin osaksi Aagan Iisouta, ollen joukon alinta kastia. Fanien lisänimi "Jet" alkoi yleistyä, jolloin myös kehänimeksi tuli "Jet" Takagi. 

Again Iisoun saatua potkut, Takagi seurasi muuta porukkaa dragondooriin. Dragondoorin kaaduttua mies siirtyi DDT:hen jossa hän oli vakiokasvo ylemmässä keskikortissa. Lopulta sairastelut ja loukkaantumiset ajoivat miehen pois painikehistä, jonka myötä hän hankki tavallisen päivätyön. Takagi kuitenkin tekee pieniä esiintymisiä silloin tällöin, rajoittaen ne kuitenkin vapaapäivilleen etteivät ne menisi päivätöiden kanssa päällekkäin. Mies nähtiin Dragon Gatessa vuonna 2019 osana Toryumonin juhlavuosishowta.

Jun Ogawauchi

Ogawauchilla oli debyytistä lähtien vahva tuki Toryumonin veteraanien keskuudessa. Crazy-MAXin jäsenten kanssa kamppaillut Ogawauchi vakuutti veteraanit ja hänestä leivottiin yhtä Toryumonin tulevaisuuden nimeä osana T2P:tä. Valitettavasti loukkaantuminen pisti hänet sivuun pitkäksi aikaa, jonka myötä T2P lakkautettiin ja sulautettiin osaksi Toryumon Japania. Palattuaan hänet laitettiin osaksi Crazy-MAXia kehänimellä JUN ja isoja feudeja luokkatovereiden kanssa maalailtiin ilmoille. Valitettavasti loukkaantumiset pahenivat ja Ogawauchi joutui eläköitymään selkärankatyrän takia.

Vuonna 2005 perustettu dragondoor rekrytoi Ogawauchin leipiinsä, tarjoten tälle kehäkuuluttajan paikkaa. Ogawauchi seurasi tovereitaan kehäkuuluttajana El Doradoon ja lopulta Secret Baseen. Vuonna 2009 Ogawauchi yllätti kehäpaluullaan. Ogawauchi jatkoi aika-ajoin painimista, pysytelleen kuitenkin sivussa enimmäkseen ajasta.

Takuya Sugawara

Takuya Sugawara jätti lukion kesken ja päätti lähteä painikouluun. Loppuvuodesta 2001 debytoinut Sugawara laitettiin Toryumonin gimmickkoneeseen ja hänelle annettiin Henry III Sugawara, aatelisgimmick. Anthony W Morin joukkuetoverina he pyörivät Royal Brothers -nimellä osana joukkuedivisioonaa. Heeliksi halunnut Sugawara sai mahdollisuuden vuonna 2004, kun Aagan Iisou perustettiin. Sugawara laitettiin osaksi tätä retaleiden joukkoa, joka myös sai potkut samana vuonna. 

Muiden ryhmän jäsenten siirtyessä muualle Japanissa, Sugawara lähti amerikkaan ja jatkoi kouluttautumistaan New Japanin LA Dojolla. Tämä ei kuitenkaan poikinut heti New Japan -paikkaa, joten hän palasi vuonna 2005 dragondooriin muiden Toryumonista lähteneiden tapaan. Dragondoorin kaaduttua Sugawara löysi paikkansa ZERO1sta, ollen siellä vakiokasvo keskikortissa. Sugawara teki paluun Dragon Gateen 2009, mutta oli kuvioissa vain vuoden. Muuten miehen ura jatkui ZERO1ssa ja pienemmissä indyissä. Sugawara esiintyi Dragon Gatessa vuosina 2019-2022 nostalgia-aktina, mutta on sittemmin palannut takaisin Zero1:n vakionaamoja.

Shuji Kondo

Kookospähkinän kokoisilla hauiksilla varustettu Shuji Kondo oli Japanin suuria rugbylupauksia opiskeluaikoinaan. Kansallisella tasolla vakuuttanut Kondo lähti opiskelijaurheilijauransa jälkeen Meksikoon opiskelemaan toista intohimoaan, painimista. 

Meksikossa debytoinnin jälkeen Kondo tuotiin takaisin Japaniin ja hän oli osa Italian Connectionia heti kättelyssä. Condotti Shuji oli joukon mörssäri, pistäen nopeammat maihin ja paiskoen pienempiä ympäriinsä. Kookas Shuji oli hyvä vastakohta Toryumonin pienempiä painijoita vastaan, tarjoten messevää toimintaa joka kerta kehään astuessaan. Tämä teki hänestä luonnollisen hyvän heelin ja hänkin oli osa Aagan Iisouta.

Potkujen jälkeen Kondolla ei kauaa kestänyt, kun uusi työpaikka löytyi. Freelancerina toiminut Shuji löysi paikkansa niin All Japanissa kuin dragondoorissa. Myöhemmissä vaiheissa mies oli myös El Doradon vakio, mutta vuonna 2008 hän jättäytyi promootiosta siirtyen täysin All Japanin painijaksi. Samalla hänestä tuli kouluttaja ja johtoportaan jäsen. Shuji pyöri All Japanissa aina vuoteen 2017 asti, kun hän lähti kohti Keiji Muton perustamaa Wrestle-1 -promootiota. Samalla hänestä tehtiin kysyisen puljun varatoimitusjohtaja. Wrestle-1:n romahdettua vuonna 2020, Kondosta tuli freelanceri ja hän siirtyi lähes suoraan Dragon Gateen. Shuji on edelleen Dragon Gaten vakiokasvoja, painien myös NOAHissa ja muissa keskiluokan promootioissa. Kondo on japaniskenen vakiokasvoja, joka on vakiinnuttanut paikkansa junioridivisioonan kärkeen promootiossa kuin promootiossa.

--

Seuraavaksi: Kolmas kerta toden sanoo. Toryumon X astuu estradille.


Comments

Popular posts from this blog

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragonin kasvatit - Osa 3 - Toryumon X

Kaksi koulutusprojektia myöhemmin, Ultimo Dragon oli suurenmoisen painikoulun johtaja. Toryumon Japan ja T2P olivat molemmat tuottaneet omilla tavoillaan laadukasta sisältöä kotimaan painiskeneen. Nyt kuitenkin Ultimolla oli silmänsä maailmalla. Kolmannen Toryumon -erän tavoitteena olisi luoda täysin uusia, maailmanluokan tähtiä. Japani ei enää riittäisi, vaan X -projektin painijat olisivat tähtiä missä vain he ottelisivat. Ultimo jälleen kerran laittoi haut päälle, toivoen nuoria ja innokkaita painijatoivoja hakemaan hänen painikouluunsa. Dragonilla oli myös alkamaisillaan WWE-sopimus, joten hän tahtoisi käyttää oppilaitaan WWE:n tapahtumissa. X poikkesi aiemmista siinä, että alkukoulutus käytiin Japanissa Toryumonin dojolla. Meksikoon lähettämisessä oli omat riskinsä, joten koulutettavien laatu ja taito varmistettiin ensin Japanissa.  Harmillisesti Ultimon WWE -visiitti jäi lyhyeksi ja samalla kotimaassa kuohui. Ultimon oppilaat halusivat eriytyä omaksi promootioksi, jättäen Toryumon

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragon Gymin kasvatit - Osa 1 - Toryumon Japan

Lohikäärmeistä viimeiset - Ultimo Dragon Gymin kasvatit - Osa 1 - Toryumon Japan Yoshihiro Asai oli kaikin puolin valmis koulutukseen New Japanin dojossa. Hän oli atleettinen, liikkui erinomaisesti kehässä ja osasi esiintyä edukseen. Oli vain yksi ongelma: hän oli liian lyhyt. Tähän tyssäsi nuoren painijan lupaava alku, ellei legendaarinen dojodemoni Kotetsu Yamamoto olisi nähnyt herrassa jotain. Aluksi New Japanin dojon vierailevana oppilaana ollut Asai avusti Yamamotoa koulutuksessa. Merkittävä havainto kuitenkin tapahtui, kun Asai näki vierailevia meksikolaisia painijoita ja pyysi päästä Meksikoon koulutettavaksi. Yamamoto suostui ja Asai pakkasi laukkunsa kohti Meksikoa. Vuosia myöhemmin mies palasi suurena tähtenä, Ultimo Dragonin nimellä, takaisin Japaniin ja halusi tehdä jotain täysin uutta. Ultimo Dragon Gym kouluttaisi uusia lucha-tähtiä Japanilaisista painihalukkaista. Artikkelisarjan tarkoituksena on tarkastella jokaisen Ultimo Dragonin oppilaan uraa ja kehitystä. 14 eri kur